Βολιώτης Εκπαιδευτικός  ο Συνθέτης του Ύμνου των Μεσογειακών

Επίσημο μουσικό σήμα των Μεσογειακών Αγώνων θα αποτελεί πλέον εσαεί, με απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής, ο «Ύμνος» που συνέθεσε ο Βολιώτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. Ο συγκεκριμένος ύμνος συνετέθη στο πλαίσιο της διεκδίκησης των 17ων Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα και μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, θα αποτελεί πλέον το επίσημο μελωδικό έμβλημα της διοργάνωσης, σε μόνιμη βάση.

Η μουσική σύνθεση του πολυβραβευμένου Ανδρέα Κατσιγιάννη ακούστηκε στους φετινούς αγώνες, που διεξήχθησαν στην Μερσίνα της Τουρκίας, από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου και σύμφωνα με την προαναφερθείσα απόφαση, θα ακούγεται πλέον και σε όλες τις αντίστοιχες μελλοντικές διοργανώσεις.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πολυβραβευμένος συμπολίτης συνθέτης, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «είναι μεγάλη τιμή για μένα, διότι είναι ένα κομμάτι, το οποίο θα με ακολουθεί και μετά θάνατον. Θα ακούγεται παντού, σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, όπου θα πραγματοποιούνται οι αγώνες και αυτό το γεγονός αποτελεί μεγάλη τιμητική διάκριση για μένα».

Αναφερόμενος στο ύφος της παραπάνω σύνθεσης, ο ίδιος επισημαίνει ότι: «περιλαμβάνει ηχοχρώματα από όλες τις κουλτούρες της Μεσογείου και περιέχει ουσιαστικά μηνύματα συμφιλίωσης λαών και πολιτισμών». Παράλληλα όμως εκφράζει τη θλίψη του, διότι οι Μεσογειακοί δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά στην περιοχή μας, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, ελλείψει κονδυλίων.

Ο ύμνος των Μεσογειακών Αγώνων έχει ηχογραφηθεί από την Εστουδιαντίνα, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημιουργός του:

«θα ήταν τιμή για μένα να άκουγα τον ύμνο στην πόλη που γεννήθηκε και να τον απολαμβάνουμε όλοι μαζί. Στην πόλη του Βόλου, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αρχικά οι αγώνες,διότι τον συνέθεσα με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός. Τώρα πλέον, προσθέτει ο ίδιος, είναι απόκτημα όλης της Μεσογείου και το γεγονός αυτό με κάνει περήφανο».

Πηγή: www.taxydromos.gr