ΑΣΕ Μαγνησίας: Πρόταση για την συγκρότηση του Δ.Σ. και το πρόγραμμα δράσης του

Συνάδελφοι/σσες

Την Τρίτη 22/3 στις 18:00 συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε μια τρίτη προσπάθεια συγκρότησης του σε σώμα.

Η Α.Σ.Ε. και σε αυτή την προσπάθεια θα υποστηρίξει την ανάγκη για προεδρείο αναλογικό και αντιπροσωπευτικό σύμφωνα με την πάγια θέση της. Δηλαδή στην πρώτη δύναμη ο πρόεδρος, στη δεύτερη ο γραμματέας, στην τρίτη ο αντιπρόεδρος κλπ. όπως εύλογα προκύπτει απ’ το καταστατικό της ΕΛΜΕ.

Η θέση αυτή συμβάλει στην δημοκρατικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δ.Σ. ενώ σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών και τους συναδέλφους.

Ανεξάρτητα όμως από την κατάληξη της συγκρότησης και επειδή την περίοδο που περνάμε, στο σχολείο αλλά και στη ζωή μας γενικότερα, τρέχουν πολύ σοβαρά ζητήματα που δεν δικαιολογούν καμία ολιγωρία από το εκτελεστικό όργανο του σωματείου μας , η Α.Σ.Ε. θα θέσει προς συζήτηση έξι επιπλέον θέματα.

  1. Διεκδίκηση της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών και οργάνωση του αγώνα τους εν όψει της επικείμενης νέας απόλυσης τους.
  2. Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές που νοσούν από κορωνοϊό!
  3. Οικονομική ασφυξία των σχολικών επιτροπών λόγω της υπέρογκης δαπάνης θέρμανσης.
  4. Καταγραφή ανεξαιρέτως όλων των ωρών που δεν διδάσκονται λόγω μη διάθεσης εκπαιδευτικού ακόμα και αν αφορά μια μόνο ώρα (στο τμήμα, στην τάξη ή στο σχολείο)
  5. Πρακτικά μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη για αυξήσεις στους μισθούς κλπ
  6. Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτόν.

Συνάδελφοι/σσες, ο καθένας μπορεί να θέσει θέματα στο Δ.Σ. και μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του.

Η συμμετοχή μας στη ζωή του σωματείου του δίνει δύναμη και το κάνει πιο αποτελεσματικό στις διεκδικήσεις του.