ΑΣΕ Μαγνησίας: Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 22 Μάρτη 2022

Άλλες μεν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών, άλλα δε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός κελεύει!

Ενημέρωση από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 22 Μάρτη 2022

Η Α.Σ.Ε. όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε για ακόμη μια φορά την πάγια θέση της για αναλογική και αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Δ.Σ. Θέση που εξασφαλίζει τη δημοκρατική και αποδοτικότερη λειτουργία του οργάνου και η οποία έχει υπονομευθεί από την αρχή από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΡΚ (και συνέχισε να υπονομεύει).

Η εμμονή σε αλχημικού (ας μας επιτραπεί ο νεολογισμός) τύπου συγκρότηση του Δ.Σ. από την ΑΡΚ, δεν άφησε άλλη επιλογή στην Α.Σ.Ε. απ’ το να μείνει εκτός προεδρείου.

Επίσης η Α.Σ.Ε. όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε στη συνεδρίαση έξι (6) θέματα μεγάλης για τους εκπαιδευτικούς σημασίας, επιχειρηματολογώντας και προτείνοντας πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση τους δυστυχώς μόνο για τα πέντε πρώτα. Ενδεικτικά και σε τίτλους η πρόταση της Α.Σ.Ε.:

  • Διεκδίκηση της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών και οργάνωση του αγώνα τους εν όψει της επικείμενης νέας απόλυσης τους.
  • Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές που νοσούν από κορωνοϊό!
  • Οικονομική ασφυξία των σχολικών επιτροπών λόγω της υπέρογκης δαπάνης θέρμανσης.
  • Καταγραφή ανεξαιρέτως όλων των ωρών που δεν διδάσκονται λόγω μη διάθεσης εκπαιδευτικού ακόμα και αν αφορά μια μόνο ώρα (στο τμήμα, στην τάξη ή στο σχολείο)
  • Πρακτικά μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη για αυξήσεις στους μισθούς κλπ
  • Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ αυτόν.

Κουίζ για δυνατούς, μέτριους αλλά και αδύναμους λύτες

Κουίζ 1ο: πως τοποθετήθηκαν ΔΑΚΕ και ΑΡΚ στα πέντε παραπάνω θέματα;

Απάντηση: …………..

Σωστά απαντήσατε! Καμία απάντηση, καμία τοποθέτηση. Δεν τους ενδιαφέρουν τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων. Αυτά θα τα λύσουν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ή πιθανόν η μελλοντική του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δηλαδή που τα δημιούργησαν!

Κουίζ 2ο: συζητήθηκε η αντιπολεμική δράση και η απεμπλοκή της χώρας, το 6ο θέμα δηλαδή;

Απάντηση: Όχι.

Η ΑΡΚ διέλυσε την συνεδρίαση! Προφανώς γιατί θα δυσκολευόταν να συνηγορήσει υπέρ της απεμπλοκής της χώρας μας από τους πολεμικούς ανταγωνισμούς καταγγέλλοντας αυτούς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ) που έκαναν τη χώρα αμερικανονατοϊκό προτεκτοράτο γεμάτο βάσεις και οπλικά συστήματα, καθιστώντας την όμως και στόχο. Το ίδιο βέβαιο ισχύει και για τη ΔΑΚΕ.

Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Ακτιο, Άραξος και Αλεξανδρούπολη, μας θυμίζουν κάτι;

Αλήθεια, τι σημαίνει το Α στο αρκτικόλεξο τους; Αν σημαίνει ανεξάρτητη τότε τους προτείναμε να το προσέξουν λιγάκι το πράγμα. Γιατί η ανεξαρτησία ξεχείλισε…

Κουίζ 3ο: γιατί η ΔΑΚΕ υπαναχώρησε από την θέση της για αναλογική και αντιπροσωπευτική συγκρότηση ψηφίζοντας δυο από τα μέλη της, την ΑΡΚ για τη θέση του αντιπρόεδρου και τα άλλα δύο λευκό;

Απάντηση: προφανώς και «μυρίζει» μεταξύ τους προσυνεννόηση. Δύο υπέρ για να εκλεγεί πρόεδρος και δύο λευκά για να κρατηθούν τα προσχήματα. Όμορφος κόσμος…

Επειδή όμως η καθημερινότητα είναι αδυσώπητη και όχι κουίζ, συνάδελφοι και συναδέλφισσες ο λόγος σε σας από εδώ και πέρα. Η διεκδίκηση λύσεων που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, περνάει μέσα από την συσπείρωση μας στο σωματείο, μέσα από τη μαζική και συστηματική μας παρουσία στη ζωή του, μέσα από το ταξικό προσανατολισμό της δράσης του. Αλλά και μέσα από τους κοινούς αγώνες και τις ισχυρές συμμαχίες με την εργατική τάξη.

Βόλος 23/3/2022