ΑΣΕ Μαγνησίας - Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας - αποχής!

«Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων»

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας – αποχής!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων στα σχολεία της Μαγνησίας, που συνυπέγραψαν τη δήλωση αποχής από κάθε ενέργεια συνδεόμενη με τις διαδικασίες αξιολόγησης και προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου, του νόμου 4692/2020.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση τους και την μαζική συσπείρωση στις διαδικασίες του σωματείου μας, παρακαταθήκη πολλά υποσχόμενη για την αγωνιστική πορεία του κλάδου μας.

Συντριπτικά είναι τα στοιχεία που έχουν έρθει από τα 2/3 των σχολικών μονάδων μέχρι στιγμής.

Πάνω από το 88% των συλλόγων διδασκόντων και πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί στους 1200, παρά τις άμεσες ή τις έμμεσες πιέσεις κυβέρνησης, διοίκησης και παρατρεχάμενων όρθωσαν το ανάστημά τους και αυτή τη φορά, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο.

Η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών δείχνει τη διάθεση τους να σταθούν απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης, της αδιοριστίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των "γερασμένων" και επικίνδυνων σχολικών κτηρίων. Απέναντι στις πολιτικές που βλέπουν τη μόρφωση των μαθητών από το πρίσμα του κόστους-οφέλους, εντάσσοντάς τη στις απαιτήσεις της αγοράς.

Συνάδελφοι/σσες

Οι 48 δείκτες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης» και οι διαδικασίες που εισάγονται δεν έχουν σκοπό να λύσουν κανένα από τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και είναι αποκαλυπτικοί για τους στόχο της πολιτικής αυτής που δεν είναι άλλος από τη συνειδητή υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια για μια ακόμα φορά!

Με τη σκέψη μας στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, με την πεποίθηση ότι ακόμα και «οι μαθητές του τελευταίου θρανίου» μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας, παίρνουμε θέση μάχης.

Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε!

Βόλος, 8-3-2021