ΑΣΕ Μαγνησίας: Για τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας δε θα γίνουν το "πλυντήριο" των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Με πρακτικές πολιτικής λαθροχειρίας η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ (που βασίζονται σε δελτίο τύπου), φέρεται να πήρε μέρος σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία παρεμβαίνοντας στη συζήτηση και καταθέτοντας προτάσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ποτέ δε συζήτησε και δεν αποφάσισε την αποδοχή σχετική πρόσκλησης. Η εμπλοκή του είναι αυθαίρετη και αντικαταστατική και βαρύνει την συνδικαλιστική παράταξη ΑΡΚ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία της ΕΛΜΕ σε μια εκδήλωση που συμμετέχει ο γνωστός για τις αντιεκπαιδευτικές του πρωτοβουλίες, πρώην υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, μόνο σαν ξέπλυμα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ερμηνευτεί. Πολιτικές που καθολικά το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, έχει καταδικάσει.

Άλλωστε, η κορωνίδα των πολιτικών αυτών, το Νέο Λύκειο, είναι εδώ για να μας θυμίζει ποιος και στο όνομα ποιου, θεμελίωσε το νέο σχολείο της ημιμάθειας και των ψευτοδεξιοτήτων. Στα "μπετά" των θεμέλιων της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σηκώσει τώρα, την "πολυκατοικία" του σχολείου της αγοράς η ΝΔ με την Κεραμέως.

Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και Ο.Μ. που ,εξοφλώντας παλιά γραμμάτια, "σφυρίζουν κλέφτικα" στην πρόταση της Α.Σ.Ε. να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διαφυλαχθεί το σωματείο και τα μέλη του, από τις αντισυνδικαλιστικές και αντικαταστατικές μεθοδεύσεις της "ανεξάρτητης" ΑΡΚ. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι το ντεκόρ σε κακέκτυπο, πίνακα.

Το εκπαιδευτικό κίνημα σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη και χρέος να συμπορευτεί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Απαιτώντας το άνοιγμα των σχολείων με υιοθέτηση όλων των προτάσεων που κατέθεσε από την αρχή της πανδημίας.

Στον αγώνα των εκπαιδευτικών που καθορίζεται από αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας πρέπει να μπει μπροστά αγωνιστικά και διεκδικητικά. Και για να γίνει αυτό, είναι αδήριτη ανάγκη να μπουν στο περιθώριο οι παρατάξεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΑΡΚ (ΣΥΡΙΖΑ), Ο.Μ. Να αλλάξουν τώρα οι συσχετισμοί.

Βόλος, 1-4-2021