ΑΣΕ Μαγνησίας - Καταγγελία στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …παραχαράκτες

Η Α.Σ.Ε. καταγγέλλει στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και στέλεχος της ΔΑΚΕ, που αδίστακτα και χωρίς ίχνος ντροπής, σαν επαγγελματίας παραχαράκτης, κατασκεύασε «απόφαση» του Δ.Σ., που ποτέ δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης απαρτίας και τη μετέφερε στη Γ.Σ. των προέδρων το Σάββατο 25/9 ψηφίζοντας ΛΕΥΚΟ, προσδοκώντας η λευκή ψήφος της ΕΛΜΕ να συναθροιστεί με εκείνες που θα ήταν κατά της απεργίας-αποχής ώστε να μη συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα 2/3 υπέρ της.

Καταγγέλλει την πρόεδρο της ΕΛΜΕ που δε σεβάστηκε και πλαστογράφησε την ομόθυμη και σε όλους τους τόνους διατυπωμένη, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, άποψη τουλάχιστον εξήντα εκπαιδευτικών που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της ΔΔΕ το απόγευμα της Πέμπτης 23/9 μετά από κάλεσμα του Δ.Σ. για Γ.Σ., κόντρα στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης.

Η ενέργειά της, είναι κρίκος στην αλυσίδα των εδώ και πολύ καιρό υπονομευτικών ενεργειών του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Μαγνησία που έχει επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βάζοντας πλάτη σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. και φυσικά στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, απάντησε στους εκβιασμούς του υπουργείου παιδείας επικαιροποιώντας και επεκτείνοντας σχεδόν ομόφωνα (93%) την απόφαση για απεργία –αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης χωρίς έστω και μία αρνητική ψήφο και σε όσους σε ρόλο πέμπτης φάλαγγας υπονομεύουν τον αγώνα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Η Α.Σ.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μπουν μαζικά στη μάχη της απεργίας-αποχής χωρίς κανένα φόβο γνωρίζοντας πως η μαζική συμμετοχή θα φέρει τη νίκη. Καλεί όσους τίμια στηρίζουν μέχρι σήμερα τη ΔΑΚΕ, να δουν με καθαρή ματιά το τι μπορεί να προκαλέσει στο συνδικαλιστικό κίνημα ο τυχοδιωκτισμός και οι προσωπικές διαδρομές εκείνων που πιθανόν ήδη να έχουν εισπράξει τα επίχειρα του τυχοδιωκτισμού τους.

  • Με ενότητα σε κάθε σύλλογο διδασκόντων υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που αποφάσισε χωρίς καμία αρνητική ψήφο η Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ.
  • Ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον ταξικό διαχωρισμό σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και τη μεταφορά του κόστους στις τσέπες των γονιών!

Βόλος, 29/9/2021