Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

Η προβοκάτσια της κυβέρνησης, η συκοφαντία και ο κοινωνικός αυτοματισμός έπεσαν στο κενό!

Η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον νομοσχέδιο έκτρωμα
είναι δικαίωμα και υποχρέωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έφερε στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα, που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, ακριβώς επειδήείναι στριμωγμένη, να ορίσει την ψήφιση του νομοσχεδίου την ημέρα των Πανελλαδικών, με σκοπό να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις.

Η μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 10 του Ιούνη χάλασε τα σχέδια της κυβέρνησης. Η απεργίαστις 16/6, παρά τη λυσσασμένη προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτικού – κυβερνητικούσυνδικαλισμού να μην κουνηθεί φύλλο ήδη προετοιμάζεται και θα πετύχει!

Το μέγεθος της επίθεσης απαιτεί αντίστοιχη απάντηση!

Είναι ιερό δικαίωμα και υποχρέωση η συμμετοχή στον αγώνα για να μην περάσει η σύγχρονη σκλαβιά, για να μην περάσουν αλυσίδες στη νέα γενιά. Η συμμετοχή στην απεργία, στα συλλαλητήρια και στις μαζικές διαδηλώσεις είναι η μοναδική απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός.

Τα κυβερνητικά σχέδια κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και καλλιέργειας κοινωνικού αυτοματισμού έπεσαν στο κενό!

Αμέσως μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ για Πανεργατική απεργία (Δευτέρα 14 Ιούνη 6:00 μ.μ), εξελίχθηκε μια άθλια προσπάθεια από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, με ευθύνη και της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, να ακυρωθεί συνολικά η απεργία για τηΔευτεροβάθμια εκπαίδευση.Επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό συκοφάντησης των εκπαιδευτικών αλλά και συνολικά των απεργών απέναντι στους μαθητές που δίνουν εξετάσεις και τις οικογένειές τους που αγωνιούν.Το πρωί της Τρίτης 15/6 η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έκαναν δικαστική προσφυγή εναντίον της απεργιακής απόφασης της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ με σκοπό να χτυπηθεί συνολικά η απεργία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων στις εξετάσεις.

Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι απλά η απεργία των εκπαιδευτικών. Αυτό που τους πονάει είναι γενικά η απεργία στις 16/6 και η κλιμάκωση του αγώνα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στα υπονομευτικά σχέδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η απεργία δεν είναι κλαδική, ούτε είναι απεργία ενάντια στις Πανελλαδικές, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και την νεολαία.

Η κυβέρνηση επιδίωξε να στήσει σκηνικό κοινωνικού αυτοματισμού για να στρέψει τη συζήτηση αλλού και όχι στο αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να ψηφίσει. Το σχέδιο αυτό ακυρώθηκε! Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έφαγαν τα μούτρα τους όπως με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τις κάμερες στην τάξη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε δεκτή την πρόταση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για εξαίρεση του συνόλου της Δευτεροβάθμιας από την Απεργία. Η απόφασηγια Απεργία ισχύει κανονικά για όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 16Ιούνη.

Οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τις ΕΛΜΕ, αξιοποιούμετην απόφαση με στόχο να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν αύριο. Επίσης, όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη εξαιρεθεί από τις εξετάσεις(για τις 16/6) απεργούν κανονικά, όσοι εμπλέκονται με τις εξετάσεις (στις 16/6) καλύπτονται από την απόφαση εξαίρεσης της ΑΔΕΔΥ.

Δε θα περάσουν οι συκοφαντίες της κυβέρνησης, η επιχείρηση καταστολής και δικαστικών παρεμβάσεων στον αγώνα μας. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα δίνουμε «το παρών» στην απεργία και τις συγκεντρώσεις!

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης να εμφανίζεται δήθεν ως υπερασπιστής των μαθητών, την ίδια στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο για την πανδημία, είχε τα σχολεία κλειστά για 5 μήνες και πλέον, νομοθέτησε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων, δρομολογώντας το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός ΑΕΙ, και τώρα φέρνει ένα νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές της νέας γενιάς.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ. Με μια πρωτοφανή απόφαση και μάλιστα εν κρυπτώ, χωρίς καν τη σύγκλιση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ΔΑΚΕ - ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ μεθόδευσαν την εξαίρεση του συνόλου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας από την απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη. Έδωσαν «πάσα» στην κυβέρνηση. Η επιλογή των συγκεκριμένων παρατάξεων και κυρίως η συμπαιγνία των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μήνυμα υποταγής και συναίνεσης στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Η στάση της ΟΛΜΕ να λειτουργήσει ως κυβερνητικός λαγός, για να χτυπηθεί η απεργία, πρέπει να αναδειχθεί και να καταδικαστεί από τους συναδέλφους.

Οι προβοκατόρικοι σχεδιασμοί Κεραμέως - Χατζηδάκη έπεσαν στο κενό!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται, απορρίπτεται. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Στις 16/6 οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο τον λαό βγαίνουμε στον δρόμο! Απεργούμε! Όλοι στον Αγώνα! Να παραλύσει η χώρα στις 16/6!

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2021

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6.

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (πλατεία Πανεπιστημίου) ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6, στις 10:30 και

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 7:00 μ.μ.