Ως Αγωνιστική Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας

Καλούμε τους συναδέρφους/ισσες

να στηρίξουμε τον αγώνα που κάνουν οι γονείς του Βασίλη Μάγγου και συνάδερφοί μας για τη δικαίωση του παιδιού τους.

Καλούμε σε συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην αναίτια κρατική καταστολή.

Καλούμε την ΕΛΜΕ να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 21/10.

Ας είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι /ες δίπλα τους

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10 στις 12.00

Πανελλαδική πορεία, Πλ. Ελευθερίας , Βόλος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10, 09.00

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Βόλου

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλειου και συνάδερφος μας, δηλώνει ανάμεσα σε άλλα:

"«Μια μέρα μετά τη μεγάλη πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών από τη Lafarge, o Βασίλειος Μάγγος χτυπήθηκε αναίτια και εγκληματικά από αστυνομικούς στις 14­-6-2020 μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου. Στο Βιβλίο Συμβάντων της αστυνομίας αναγράφεται ότι τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του. Οι συνέπειες ήταν επτά σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χολή, ψυχολογική κατάρρευση, θάνατος...

Για το πρωτοφανές αυτό γεγονός υποβάλλαμε μήνυση κατά παντός υπαιτίου στις 16-6-2021. Τελευταία, ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, καταπνίγοντας την υπόθεση, άσκησε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη μόνο για ...επικίνδυνη σωματική βλάβη και μόνο εναντίον τριών αστυνομικών και οδηγεί την υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με δικάσιμο στις 21-10-2022.

Αιτηθήκαμε να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας με την παραπάνω ποινική δίωξη, ώστε να μας δοθεί το δικαίωμα να υποστηρίξουμε το δίκιο μας, σύμφωνα με την αρχή της ισονομίας και τον κανόνα της δίκαιης δίκης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε την έγκλησή μας! Οι δύο μηνύσεις που υποβάλλαμε καθώς και μία ένσταση απορρίφθηκαν!....

Μετά το ξυλοδαρμό του, ο Βασίλης Μάγγος σύρεται βαριά τραυματισμένος στο άντρο της αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Ενώ δεν είναι συλληφθείς κι ενώ είχε άμεση ανάγκη ιατρικής βοήθειας, κρατείται τουλάχιστον μία ώρα για έναν τυπικό έλεγχο, που δεν απαιτούσε παρά ελάχιστα λεπτά της ώρας. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο παρότι το ζητούσε. «Προκειμένου να αποφύγουν τη διασύνδεσή τους με τα τραύματα, που του είχαν προκαλέσει», αποφαίνεται ο Συνήγορος του Πολίτη. ..."

Για αναλυτική ενημέρωσή σας παραπέμπουμε σε βίντεο με συνέντευξη του Γιάννη Μάγγου

https://www.youtube.com/watch?v=SO4js-Sw- E