ΟΛΜΕ: Στήριξη κινητοποίησης ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών Υγείας την Τετάρτη 26/1/22

Αθήνα, 21/01/2022

Στήριξη κινητοποίησης ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών Υγείας την Τετάρτη 26/1/22

To ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνουν η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας την Τετάρτη 26/01/22 στις 13:00 στο Υπουργείο Υγείας (θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή).

Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο την Τετάρτη, 26 του Γενάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Διεκδικούμε:

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: olme.gr