ΟΛΜΕ - Κάλεσμα προς τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ για την κινητοποίηση στις 30/4 σε ΔΔΕ και Περιφέρειες

Αθήνα, 28/04//2020

ΠΡΟΣ: Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Κάλεσμα για την κινητοποίηση της Πέμπτης 30/4 στις 13.00

Καλούμε τα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ της χώρας να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους ΔΔΕ και Περιφέρειες τηρώντας όλα τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας τους, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις του κλάδου για το πολυνομοσχέδιο για το οποίο ζητάμε, ως γνωστόν, την απόσυρσή του και να εκθέσουν επίσης τη θέση του κλάδου για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία έχει τη θέση να μην ανοίξουν καθόλου τα Γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου και ότι ζητάμε σταδιακή μόνο έναρξη της Γ΄ Λυκείου, εφόσον εκδοθούν τα απαραίτητα ειδικά πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας όλων μας και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών κτιρίων.

Η σταδιακή έναρξη της Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να ξεκινήσει από τις σχολικές εκείνες μονάδες που είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ύλης που είχε διδαχθεί μέχρι την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Σας υπενθυμίζουμε ότι ζητάμε περαιτέρω μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω των ειδικών συνθηκών ώστε και τα υπόλοιπα σχολεία που θα ανοίξουν σταδιακά να κάνουν μόνο επαναλήψεις.

Σας καλούμε να ενημερώσετε για την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσετε όλα τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να εκφράσετε επί τόπου τις θέσεις του κλάδου μας και για τα δύο ζητήματα και σας προτρέπουμε να βγάλετε φωτογραφίες τις οποίες θα αποστείλετε επίσης στον τοπικό Τύπο.

Επιπρόσθετα ζητάμε:

  • την αύξηση των αναρρωτικών αδειών πέραν του προβλεπομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς λόγω κορωνοϊού
  • Την πλήρη εξίσωση των αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών με τους μονίμους
  • Μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες των εκπαιδευτικών που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Όλες αυτές οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί από την Ομοσπονδία και σε περίπτωση που έχουμε νεότερες εξελίξεις από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και από την εξειδίκευση που θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας, είναι αυτονόητο ότι θα επανέλθουμε.

Ο.Λ.Μ.Ε.