ΟΛΜΕ: 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών/τριών στο Σικάγο την 1η Μαΐου  του 1886 - Κάλεσμα

Αθήνα, 28/04/2023

137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών/τριών στο Σικάγο

την 1η Μαΐου του 1886

Η 1η του Μάη είναι σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους/ες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών/τριών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων που έχει βάλει στο στόχαστρο η νεοφιλελεύθερη πολιτική καλούμαστε να υπερασπιστούμε και πάλι, αγωνιζόμενοι/ες ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό, αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό νόμο. Ενάντια στη διάλυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ενάντια σε όσα διαλύουν τις ζωές μας!

Αγωνιζόμαστε για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Αγωνιζόμαστε για μισθούς αξιοπρέπειας!

Αγωνιζόμαστε για μία κοινωνία δικαιοσύνης!

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα, 1η του Μάη 2023, ώρα 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ