Αναβολή διεξαγωγής 20ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ

Αθήνα, 17/06/2021

ΠΡΟΣ: Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι αντίξοες για την πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών συνθήκες που έχει διαμορφώσει η υγειονομική κρίση, καθιστούν αναγκαία την αναβολή της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Η αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών και της πραγματοποίησης του συνδικαλιστικού μας Συνεδρίου σε χρόνο που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη και φυσική διεξαγωγή τους, λειτουργεί υπέρ των συλλογικών διαδικασιών του κινήματος και της διασφάλισης της αναγκαίας στις παρούσες συνθήκες μαζικής συμμετοχής του κλάδου.

Η θητεία των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει παραταθεί μέχρι τις 30/6/2021 (ν. 4790/2021) και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ δόθηκε νέα παράταση μέχρι τις 31/10/2021 (ακολουθεί μετά τις υπογραφές η τροπολογία).

Παράλληλα, με πρόσφατη σχετική Κ.Υ.Α. έχει απαγορευτεί η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη οργάνων Διοίκησης σε σωματεία με εγγεγραμμένα μέλη άνω των 150 ατόμων.

Η ΟΛΜΕ παραμένει σε ετοιμότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου και για την αντιμετώπιση κάθε αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης.

ΑΔΕΔΥ

Προς:

  1. Ομοσπονδίες μέλη ΑΔΕΔΥ
  2. Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ
  3. Γενικοί Σύμβουλοι

Θέμα: Παράταση θητείας διοικητικών οργάνων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, μέχρι 31/10/2021.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από το Υπουργείο Εργασίας, στο σχέδιο Νόμου για τα εργασιακά, παρατείνεται η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, μέχρι 31/10/2021.

Πηγή: olme.gr

Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (anavolisinedriouparatasi170621.pdf)anavolisinedriouparatasi170621.pdf641 kB