ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.Μαγνησίας Για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Μαγνησίας για το σχέδιο νόμου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Όλοι μας προσπαθούμε σταδιακά να προσαρμοστούμε στη νέα αυτή πραγματικότητα. Κάτω από τις ειδικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και η ανθρωπότητα, ο μάχιμος εκπαιδευτικός κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να στηρίξει παιδαγωγικά και ψυχολογικά τους αγαπημένους του μαθητές. Παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και την αρνητική κριτική που δεχόμαστε από κέντρα παραπληροφόρησης και απαξίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος και όσων το υπηρετούν αντί να έχουμε την Συμπαράσταση και Αναγνώριση από το Υπουργείο, αυτό προβαίνει στην κατάθεση αρχικά για διαβούλευση και στην συνέχεια για ψήφιση εκπαιδευτικού νομοσχεδίου το οποίο αφορά αλλαγή τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ, Τράπεζα θεμάτων, αξιολόγηση κ.α. με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς σε κατ’ οίκον περιορισμό. Χωρίς να προηγηθεί στοιχειώδης διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα συνδικαλιστικά όργανα! Τέτοιες συμπεριφορές μαρτυρούν τουλάχιστον μειωμένη δημοκρατική ευαισθησία και καταδεικνύουν περιφρόνηση στον κλάδο μας.

Είμαστε αντίθετοι στις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του Υπουργείου και καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει τελικά στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μένουμε δίπλα στους μαθητές και τους συναδέλφους μας και τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από την ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Μαγνησίας