ΑΣΕ Μαγνησίας - ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ  ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία ξεδιπλώνει το αντιλαϊκό της σχέδιο, το εκπαιδευτικό κίνημα μέσα από τις ΕΛΜΕ και τη συλλογική δράση μπορεί να βάλει εμπόδια και να πετύχει νίκες διεκδικώντας την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων του.

H κυβέρνηση της ΝΔ όλο το διάστημα της πανδημίας έκανε σημαία της πολιτικής της την ατομική ευθύνη, προσπαθώντας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας τις συνέπειες της δικής της πολιτικής, που μετέτρεψε το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο διαίρεσης, εκβιασμών και επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους για κέρδη.

Aντι να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους στους χώρους εργασίας και ενισχύοντας ουσιαστικά το σύστημα υγείας και τις μεταφορές, επέλεξε να παίξει με την πανδημία και τις συνέπειες της στα λαϊκά στρώματα κάνοντας σημαία το άνοιγμα του τουρισμού υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Βέβαια ενδιάμεσα, δεν έχανε την ευκαιρία να μπουκώνει και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους (ΜΜΕ, διαχειριστές εθνικών οδών,AΕGEAN, FRAPORT κλπ) με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που στα σχολεία στη διετία της πανδημίας, μοίρασε τρείς μάσκες μιας χρήσης δύο υφασμάτινες και ένα παγουρίνο, γιατί για κάτι παραπάνω δεν άντεχε ο προϋπολογισμός, ενώ απέρριψε μετά βδελυγμίας την απαίτηση εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για ολιγομελή τμήματα με πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία το αντιλαϊκό της σχέδιο, την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας απειλεί τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς με διαθεσιμότητα χρησιμοποιώντας σαν ρομφαία τους τριμηνίτες αναπληρωτές , την ώρα που η διοίκηση συνεπικουρούμενη από τους δοτούς στα υπηρεσιακά εφαρμόζοντας προφορικές εντολές του Γ.Γ. παιδείας κρύβει κενά, προχωράει σε υπηρεσιακές μεταβολές με τα σχολεία κλειστά , βάζει κόφτη στις ανάγκες της παράλληλης στήριξης , αυτή την ώρα ο παλιός (ΑΡΚ-ΣΥΡΙΖΑ) και ο νέος (ΔΑΚΕ) μαζί και το μόνιμο μπαλαντέρ τους (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ), κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας βάζει σιωπητήριο στο Δ.Σ. και στην συνδικαλιστική δράση του σωματείου.

H Α.Σ.Ε. εδώ και περίπου δέκα μέρες ζήτησε εγγράφως να συνεδριάσει διαδικτυακά στις 19/8 το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με συμμετοχή των εκπαιδευτικών με θέματα α. τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων συναδέλφων και β. για την απαράδεκτη προφορική εντολή του γ.γ. για ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών με τα σχολεία κλειστά.

Δυστυχώς, η ΔΑΚΕ με τη συνδρομή των παρατάξεων (ΑΡΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Ο.Μ.) συμπεριφέρθηκε για άλλη μια φορά λες και είναι η ΕΛΜΕ παραμάγαζο του κυβερνητικού συνδικαλισμού που η αποστολή του είναι να εκτονώνει, να απορροφά ή να θάβει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στις πολιτικές του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης. Κρυμμένοι πίσω από δήθεν κόλλημα τριών μελών του Δ.Σ. ακύρωσαν την πρόταση της Α.Σ.Ε. χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν πως συμβαίνει με την απουσία τριών μελών από τα επτά, να παύει να υφίσταται απαρτία ή έστω αν το κόλλημα των τριών μελών ήταν για τις19 Αυγούστου ή ήταν διαρκείας και μέχρι να τρέξουν οι υπηρεσιακές μεταβολές και οι διαθεσιμότητες.

Η Α.Σ.Ε. θεωρεί το σωματείο όπλο στα χέρια των μελών του και αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της όχι μόνο να μην αφοπλιστεί αλλά και να αποχτήσει μεγαλύτερη ισχύ, με την μαζικοποίηση του, τον ταξικό προσανατολισμό και την αγωνιστική του δράση. Στοιχεία απαραίτητα σε μια εποχή που οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα κάθε λαϊκό δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση και στη ζωή το θεωρούν αντιπαραγωγικό και βαρίδι στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εκπαιδευτικοί, να πιστέψουν στην δύναμη που δίνει η δύναμη τους. Να διεκδικήσουν την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους, να δουν με καθαρό μάτι το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού και να απαλλαγούν οριστικά από αυτόν.

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.
  • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα για όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά - παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Βόλος, 25-8-2021