ΑΣΕ Μαγνησίας - Κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας ενάντια στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-5-2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπίες μαθητών των σχολείων που ετσιθελικά μετατρέπονται από το υπουργείο παιδείας σε πρότυπα και πειραματικά, διατράνωσαν στην ΔΔΕ την απόφαση τους να παλέψουν για το σχολείο που θα μορφώνει χωρίς διακρίσεις όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές. Για το δημόσιο σχολείο των ίσων ευκαιριών για όλους.

Η σημερινή κινητοποίηση που έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής αντίστοιχης στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο ΓΕΛ της Ν. Ιωνίας αλλά και των πολλών άλλων του τελευταίου διμήνου, δηλώνει την αποφασιστικότητα του κλάδου και τη διάθεσή του να κλιμακώσει στις επόμενες μέρες.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα συναινέσουν στο ξεσκαρτάρισμα των λίγων «αρίστων» από τους πολλούς υπόλοιπους. Δεν θα αποποιηθούν του παιδαγωγικού τους ρόλου, που είναι ρόλος που αναδεικνύει τις αρετές και εκμεταλλεύεται τη διαφορετικότητα της ανομοιογενούς τάξης προς όφελος του κάθε μαθητή ξεχωριστά αλλά και το αντίστροφο. Δε θα απεμπολήσουν το ρόλο που με πολλή προσπάθεια και σε αντίξοες συνθήκες κέρδισαν. Αυτόν του δασκάλου. Αλλά και για κανένα λόγο δεν θα ανατρέψουν τη ζωή τους, μέσα από την υπονόμευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Καλούμε κυβέρνηση και διοίκηση να πάρουν πίσω τώρα τη μετατροπή των σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά και παράλληλα να προχωρήσουν σε γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου για να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση που δικαιούνται και τους αξίζει.

Οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές σε κοινό μέτωπο, συνεχίζουν…