ΑΣΕ Μαγνησίας: Για την απεργία των εκπαιδευτικών στις 11 Οκτώβρη

Η Α.Σ.Ε. στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας που αψηφώντας τους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τις απειλές, συμμετείχαν στην απεργία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δίνοντας περήφανη και συστημένη απάντηση του κλάδου σε εκείνους που ονειρεύονται δασκάλους «σκυφτούς» και αμόρφωτη νέα γενιά.

Στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο ποτάμι των εκπαιδευτικών που στις 11 Οκτώβρη, ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης απειλώντας να σαρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης για το σχολείο των φτωχών μέσω της υποβάθμισης και της κατηγοριοποίησης των σχολείων με «εργαλείο» την αξιολόγηση!

Στέλνει ιδιαίτερο αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που «κλείδωσαν» τα σχολεία τους και δίδαξαν αυτή τη μέρα, στους δρόμους, το σπουδαίο μάθημα της αγωνιστικής υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών τους!

Καλούμε όλους όσους δίστασαν εξαιτίας των απειλών, αλλά είναι δίπλα μας με τη σκέψη τους και την καρδιά τους, να κάνουν το βήμα συμβαδίζοντας στο δρόμο που και οι ίδιοι θέλουν και πιστεύουν.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν δίπλα μας, γιατί ο αγώνας μας και τα δικά τους όνειρά για τα παιδιά τους, συναντώνται στο σταυροδρόμι της ζωής με δικαιώματα και της σύγχρονης δουλείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να απορρίψουν τον «ρεαλισμό» και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί εντός των τειχών, η πέμπτη φάλαγγα του κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου) και να συμπορευτούν με την Α.Σ.Ε που διαχρονικά και ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές εναλλαγές έδειξε πως η αξιολόγηση τιμωρητική ή μη τιμωρητική δεν έχει σκοπό να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο αλλά είναι το απόλυτο εργαλείο στην υπηρεσία των αναγκών της αγοράς για φτηνό, χαμηλών απαιτήσεων και εύκολα ανακυκλώσιμο, εργατικό δυναμικό.

Αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση ρίχνει όλα τα ατού της στο τραπέζι και φαντασιώνεται δασκάλους αναξιοπρεπείς και ηττημένους, ζητώντας τα «ρέστα» του εκπαιδευτικού κινήματος, οι εκπαιδευτικοί της υπενθύμισαν πως σ΄ αυτά τα «λημέρια» πορεύτηκαν Γληνός, Βάρναλης, Ιμβριώτη και αμέτρητοι άλλοι «φάροι» της λαϊκής μόρφωσης και του αγώνα που άφησαν ανεξίτηλη παρακαταθήκη στο μέλλον.

Η μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας με ότι πιο σύγχρονο προσφέρει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία είναι ανάγκη. Και ότι είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα. Και αυτό οι εκπαιδευτικοί το γνωρίζουμε πολύ καλά. Για αυτό δε θα υποχωρήσουμε ούτε βήμα. Η εποχή που αρκούσαν λίγα κολλυβογράμματα στα παιδιά της φτωχολογιάς έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι εκπαιδευτικοί, δε θα ταΐσουμε το τέρας των αναγκών της αγοράς με φτηνούς, μισομορφωμένους και με εφήμερες δεξιότητες νέους.

Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από στέρεη γνώση, διαβατήριο και όπλο για μια καλύτερη ζωή!

Ο αγώνας μας, είναι αγώνας δίκαιος. Συνεχίζουμε…

Βόλος 13/10/2021