Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΚπαιδευτικών: Πραξικόπημα στο συνδικάτο με κομματική παρέμβαση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Πραξικόπημα στο συνδικάτο με κομματική παρέμβαση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κατήφορος των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ φαίνεται ότι δεν έχει τέλος! Η απαράδεκτη απόφαση τους να συμμετέχουν στις ψευτοεκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που στήνει το Υπουργείο Παιδείας συνοδεύτηκεμε ένα άθλιοεπιχείρημα ότι «…όσοι είναι με την αποχή στηρίζουν τις επιλογές της Κεραμέως…»(!). Αυτό το επιχείρημα αποτελεί προσβολή στο πάνω από 95% των συναδέλφων που έδωσε μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν νομιμοποίησε τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, που απείχε μαζικά το 2020 από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις όμως προχώρησαν σε μια ακόμα μεθόδευση. Επέβαλαν ένα αδιανόητο πραξικόπημα στο συνδικάτο «αναβάλλοντας» τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που ήταν προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Η αστεία δικαιολογία τους ήταν ότι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής εδώ και έναν μήνα δεν μπορούσαν να βρουν αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση (!).Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τους είχαν προτείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή όχι 1 αλλά 3 αίθουσες (Γκράβα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριος) που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συνέλευση.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν θέλουν ούτε καν να συζητήσει ο κλάδος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο. Να συζητήσουμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις απέναντι στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή, πετσοκόβει τους μισθούς μας, αφήνει ανοχύρωτα τα σχολεία απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα λειτουργικά έξοδα, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που έχει φτάσει Νοέμβρης ξύπνησαν από τη θερινή ραστώνη και ασχολούνται μόνο για τις καρέκλες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε επί της ουσίας με κομματική παρέμβαση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην διαφαινόμενη κατακραυγή του κλάδου προς τις δυνάμεις αυτές που στηρίζουν απροκάλυπτα την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο με τη στάση τους στη γενίκευση του σε όλα τα συνδικάτα. Δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις και καλούν τους συναδέλφους να απέχουν από την ιλαροτραγωδία των ηλεκτρονικών εκλογών. Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τη συμμετοχή της από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ φοβούμενη ότι η Γενική Συνέλευση των Προέδρων (το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας μετά το Συνέδριο)θα ανέτρεπε αυτή την απόφαση του Δ.Σ. Για αυτό την παρέπεμψε στις καλένδες. Τέτοια αβάντα προς την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ πραγματικά δεν θα το περίμενε κανείς ειδικά από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν είναι τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ψήφισε τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη. Αυτή η ταύτιση επιβεβαιώνεται και στην Ομοσπονδία. Επιβεβαιώνεται στις κοινές τους αποφάσεις στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, στην «αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση» των σχολείων και το άδειασμα του κλάδου, στην αδράνεια τους σε σχέση με τους μέντορες και τους συντονιστές. Δεν θα μπορούσαν να τα χαλάσουν στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Τώρα ο λόγος ανήκει στις ΕΛΜΕ!

Μπροστά σε αυτή την ανίερη συμμαχία των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ο κλάδος πρέπει να απαντήσει ενωτικά και αποφασισμένα. Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση και τον αφοπλισμό των σωματείων μας. Να αποτρέψουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει «χέρι» στη λειτουργία και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος! Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ πρέπει να γίνει!

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που στόχο έχουν να βάλουν τα σωματεία μας στην αδράνεια και στην απραξία. Όλες οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να μην περάσει το επικίνδυνο κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συμμετέχουν το Σάββατο 22/10 στις 12:00
στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου στη Γενική Συνέλευση Προέδρων!

Στις 5 Νοέμβρη να δώσουμε όλοι οι συνάδελφοι για μια ακόμα φορά ηχηρή απάντηση στην Κεραμέως με μαζική αποχή από τις εκλογές – παρωδία!

Στις 9 Νοέμβρη κανένα σχολείο να μην ανοίξει! Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

21/10/2022