Αγωνιστική Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Μαγνησίας - Εκλογές ΕΛΜΕ Μαγνησίας

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

είναι μια ομάδα που συγκροτήθηκε πρόσφατα από την ανάγκη έκφρασης συναδέλφων, με βασικές αρχές την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, των αναγκών και δικαιωμάτων των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών. Αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές της ΕΛΜΕ στις 28 Φεβρουαρίου, ώστε συλλογικά και ενωτικά να παλέψουμε ενάντια στην καταιγιστική επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα, στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά - όπως η Υγεία , η Παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο. Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη, συναδέλφισσες/φοι, να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής με τη συμμετοχή όλων μας .

Στη ζωή μας βλέπουμε συνεχώς

 • το μισθό μας καθηλωμένο σε αναντιστοιχία με την αυξανόμενη ακρίβεια
 • το σύστημα Υγείας να ιδιωτικοποιείται και να απαξιώνεται όλο και περισσότερο γεμίζοντάς μας ανασφάλεια. Εξακολουθεί να μη λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, παρά τα πάνω από 40.000 κρούσματα που καταγράφονται κάθε εβδομάδα σε μαθητές/τριες (περίπου το 30% των συνολικών κρουσμάτων)
 • τα εργασιακά μας δικαιώματα να συρρικνώνονται δραματικά

(π.χ. υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών, αφόρητες πιέσεις για συμμετοχή σε τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, ασθένειας, καταλήψεων, επιμορφώσεων...)

 • συρρίκνωση και των συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων (ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης, χτύπημα σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα -όπως διαδήλωση και απεργία)

Στα σχολειά μας καταιγιζόμαστε κάθε μέρα από οδηγίες που μας καθιστούν όλο και περισσότερο διεκπεραιωτές σε ένα γραφειοκρατικό, απογυμνωμένο παιδαγωγικών στόχων περιβάλλον, οδηγίες που εντατικοποιούν, εξαντλούν σωματικά και ψυχικά και γεμίζουν άγχος εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες.

Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι/ες:

 • στην αξιολόγηση που κατεδαφίζει το Δημόσιο σχολείο, που κατηγοριοποιεί μαθητές/εκπαιδευτικούς/σχολειά και ανοίγει δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης
 • στην τηλεκπαίδευση , που στερεί τα ίσα δικαιώματα των μαθητών /τριών απέναντι στη γνώση, αλλά και απογυμνώνει την εκπαιδευτική διαδικασία από κάθε αλληλεπίδραση και ουσιαστική επικοινωνία, απομονώνει και αποκοινωνικοποιεί . Τα δραματικά αποτελέσματά της, άλλωστε, τα βιώνουμε καθημερινά.
 • στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων που , στο πνεύμα της ταξικής παιδείας, αποκλείει και ματαιώνει τα παιδιά των φτωχών οικογενειών.

Διεκδικούμε ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς εμπόδια και φραγμούς:

 • που θα χρηματοδοτείται επαρκώς από το κράτος και δε θα χρειάζεται χορηγούς και χρηματοδότες .
 • στο οποίο θα υπάρχει μόνιμο και επαρκές σε αριθμό προσωπικό καθώς και μειωμένος αριθμός μαθητών/τριών ανά τμήμα
 • που θα ανασαίνει ελεύθερα και θα δίνει χώρο και χρόνο σε μαθήτριες/ές και εκπαιδευτικούς να απολαμβάνουν τη διαδικασία της γνώσης και της συμμετοχής.
 • που θα παρέχει κίνητρα και ελευθερία για διερεύνηση της γνώσης, για ανακάλυψη ενδιαφερόντων και ικανοτήτων, για συζήτηση και αμφισβήτηση

Μπορούμε να το πετύχουμε αν ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας , ώστε να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας και τα όνειρα των μαθητών/τριών μας. Δεν πιστεύουμε σε αναθέσεις και λύσεις που θα βρεθούν έξω από εμάς τους ίδιους και τη συμμετοχή μας .

Τα μέλη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ συναντιόμαστε , συζητάμε, συναποφασίζουμε και είμαστε ανοιχτή ομάδα σε όσους και όσες μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και διεκδικήσεις.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ / ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

Βάτσιος Ξενοφών ΠΕ04 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Γιάλβαλη Ελένη ΠΕ02 6ο Λύκειο Βόλου

Κούτσια Σοφία ΠΕ03 4ο Γυμνάσιο Βόλου

Μαστροναστασίου Βαγγέλης ΠΕ 80 ΕΠΑΛ Αγριάς

Παπαγιάννη Αλεξάνδρα ΠΕ04 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

Σολομών Λουίζα ΠΕ02 Γυμνάσιο Κ. Λεχωνίων

Τσολάκης Αντώνης ΠΕ78 Μουσικό σχολείο