ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Μνημόσυνο Παντελή Τσιρέπα

Το 40ήμερο μνημόσυνο του Παντελή Τσιρέπα θα γίνει το Σάββατο 4 / 2 / 2023 πρωί (έως 9.30 πμ) στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης και θα δοθεί καφές στο Σπίτι Γαλήνης στη οδό Μεταμορφώσεως και Γαλλίας.

Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε τον άνθρωπο, τον κορυφαίο εκπαιδευτικό, το συνδικαλιστή, τον αγνό αγωνιστή με τη σιδερένια θέληση και την ευαίσθητη ψυχή. Τον Παντελή μας. Ήταν άνθρωπος που πάνω απ όλα έβαζε τον άνθρωπο. Ήταν ικανός να αντιμετωπίζει αντίξοες καταστάσεις και να παράγει έργο με σκοπό το να ωφελήσει πάντα όσους έχουν ανάγκη, πάντα τους μαθητές του, πάντα τους συναδέλφους του, πάντα τους ανθρώπους του λαού και του μόχθου. Ήταν στέλεχος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με σκέψη πολιτική και δράση ανθρώπινη, έντιμος, συνεπής και εργατικός, ο Παντελής Τσιρέπας προσέφερε από όλα τα μετερίζια που αγωνίστηκε, καθιστώντας τον εαυτό του πρότυπο και μέτρο σύγκρισης. Ο Παντελής υπήρξε άνθρωπος με βαθιά ριζωμένο το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Γαλουχημένος με προοδευτικές ιδέες, υπήρξε πρωτοπόρος της συνδικαλιστικής δράσης, όπου πρωτοστάτησε στους αγώνες για τα δίκια των ανθρώπων του Δημόσιου Σχολείου μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές σ’ αυτή τη ζωή. Ήταν συνεπής στις ιδέες και τις αρχές του και έτσι κατάφερνε να κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό των γύρω του. Ήταν άντρας σεμνός και αξιοπρεπής, χαρακτήρας υποδειγματικής διαφάνειας, εντιμότητας και συνέπειας. Το πέρασμά του τόσο από το Αξίωμα του μαχόμενου εκπαιδευτικού όσο και από το Αξίωμα του αλύγιστου συνδικαλιστή άφησε ισχυρές παρακαταθήκες σε όλους εμάς και πάνω απ όλα στους μαθητές του και τα παιδιά του

Κι είναι σήμερα που χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον Παντελή περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Χρειαζόμαστε αγωνιστές στις πιο ψηλές επάλξεις που στη ζωή τους προτάσσουν το «εμείς» και όχι το «εγώ». Υπηρετούν αξίες και ιδανικά που προάγουν την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, κινούμενοι μονάχα από το χρέος στη ζωή και στον άνθρωπο.