Εκτύπωση
Δημοσιεύθηκε : 27 Απριλίου 2020 27 Απριλίου 2020
Εμφανίσεις: 291 291
Να αποσυρθεί το απαράδεκτο Νομοσχέδιο

Tο Υπουργείο το προηγούμενο διάστημα επιδιδόταν σε επικοινωνιακές εκστρατείες χωρίς να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση τουλάχιστον των άμεσων ζητημάτων, όπως την πρόσβαση σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για όλους, τη προετοιμασία της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων με ασφάλεια κλπ. Αντί αυτών, σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής αβεβαιότητας, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, η Κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο που αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Επιχειρεί να αλλάξει σημαντικές πλευρές της εκπαίδευσης σε συντηρητική κατεύθυνση:

Μέσα σε ένα τεράστιο νομοσχέδιο με 98 άρθρα (!) δεν περιλαμβάνει καμία διάταξη για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και την υγιεινή στα σχολεία, αντίθετα με διάφορες δηλώσεις αφήνει να εννοηθεί ότι θέλει να μονιμοποιήσει την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση σε νησιωτικές, απομακρυσμένες περιοχές.

Διεκδικούμε ασφαλή, ποιοτικά, δημόσια σχολεία γνώσης, δημιουργίας, κριτικής σκέψης και όχι σχολεία συνεχών εξετάσεων και ποινών. Διεκδικούμε την ουσιαστική βελτίωση των προγραμμάτων σπουδών και γενικότερα της εκπαίδευσης σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και όχι συντηρητικές αναδιπλώσεις και επιλεκτικά σχολεία για λίγους. Διεκδικούμε βελτίωση μισθών και εργασιακών συνθηκών, ουσιαστική, ποιοτική δωρεάν επιμόρφωση και ενίσχυση της συλλογικότητας και δημοκρατίας και όχι χειραγωγικές πρακτικές.

Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο, απαιτούμε την απόσυρσή του και καταγγέλλουμε την ίδια την πράξη της κατάθεσης ως αντιδημοκρατική.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ