Εκτύπωση
Δημοσιεύθηκε : 18 Μαϊος 2020 18 Μαϊος 2020
Εμφανίσεις: 73 73
Η απαράδεκτη – αντιπαιδαγωγική Υπουργική Απόφαση που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι δε θα εφαρμοστεί!


Η απαράδεκτη - αντιπαιδαγωγική Υπουργική Απόφαση που μετατρέπει το μάθημα σε ριάλιτι δε θα εφαρμοστεί!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με μια αλαζονική ενέργεια, το Υπουργείο Παιδείας «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» τις πάνδημες αντιδράσεις ενάντια στην μετατροπή του μαθήματος σε Big Brother, προχώρησε σε έκδοση Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) (ΦΕΚ 1859-15/5/2020) επικυρώνοντας πλέον τη δυνατότητα να μπαίνουν κάμερες στις τάξεις με σκοπό την on – line αναμετάδοση του μαθήματος!

Μετά την υπουργό της «φωτοτυπίας» και τους υπουργούς της αδιοριστίας, δικαίως, η κα Κεραμέως μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπουργός της «βιντεοκάμερας» ή ως …κα Κ(αμ)εραμέως!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να προκαλούν λες και δεν είναι αυτοί που δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λες και δε χάνονται και επί των ημερών τους χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και μάλιστα, σε «κανονικές» συνθήκες!

Τα «τσαλιμάκια» περί «δυνατότητας παροχής από τη σχολική μονάδα ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων» δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά. Καμία αυταπάτη για τις διατυπώσεις της Υ.Α. πως η ζωντανή αναμετάδοση: «…δύναται να πραγματοποιείται…». Η κ. Κεραμέως, κάτω από το βάρος και την κατακραυγή για τις άθλιες μεθοδεύσεις της, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εξαπατήσει τους πάντες αντί να κάνει το αυτονόητο: Να αποσύρει την τροπολογία και να μην προχωρήσει στην έκδοση της Υ.Α.

Το Υπουργείο Παιδείας ανοίγει το δρόμο για την παγίωση της κάμερας μέσα στην τάξη, δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύμα πιέσεων και εκβιασμών προς τους συνάδελφους ώστε στην πράξη το «δύναται» να γίνει υποχρεωτικό. Στα ιδιωτικά σχολεία, πριν καν δημοσιευτεί η Υ.Α., έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες ένα «όργιο» πιέσεων. Πολλοί σχολάρχες τοποθέτησαν ήδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό μέσα σε τάξεις. Αντίστοιχα παραδείγματα πιέσεων υπάρχουν και σε ορισμένα Πρότυπα και Πειραματικά Δημόσια Σχολεία.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω και αυτό ας το καταλάβει καλά η κυβέρνηση!

Σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές, όλη η κοινωνία απαιτεί: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ! ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΙΑΛΙΤΙ!

Η Υπουργική Απόφαση μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει αφού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι γεμάτη αοριστίες, ενδεικτικό για το πόσο πολύ «κόπτονται» για τα προσωπικά δεδομένα όσο και για την εκπαιδευτική διαδικασία:

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά: η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι απλή υπόθεση, είναι μια σύνθετη διαδικασία, εμπεριέχει όλο το συναισθηματικό κόσμο των νέων παιδιών, ο οποίος δεν είναι ούτε για live streaming, ούτε για παρακολούθηση!

Με αποφασιστικότητα απαντάμε και εμείς!

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τη μόρφωση των παιδιών, που σταθήκαμε δίπλα τους και στις οικογένειές τους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας διαβεβαιώνουμε ότι:

Δε δύναται να αντικατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή.

Δε δύναται ο μαθητής να γίνει αντικείμενο χλευασμού για μία λάθος απάντηση η μία άτυχη συμπεριφορά.

Δε δύναται να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας να συνηθίζουν στην παρακολούθηση.

Δε δύναται η τάξη να γίνει reality show.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, τα χιλιάδες άρθρα, posts, συζητήσεις αυτών των ημερών δίνουν μια και καθολική απάντηση: η επαίσχυντη για την παιδαγωγική διαδικασία, τροπολογία δεν πρόκειται να εφαρμοστεί!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους συλλόγους διδασκόντων, να μην εφαρμόσουν την απαράδεκτη από κάθε πλευρά τροπολογία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 19/5 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Τις μέρες που απομένουν καλούμε κάθε συνάδελφο - συναδέλφισσα, κάθε γονιό και μαθητή να κάνουν και δική τους υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου!

Στις 19/5 βγαίνουμε ξανά στους δρόμους για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, για να καταργηθεί η τροπολογία για τις κάμερες!

Αθήνα, 17 Μαΐου 2020